Віталій Булюк: Конституція – це фундамент, на якому тримається держава

Булюк, Конституція, вітання
Заступник голови Херсонської обласної ради Віталій Булюк привітав херсонців з Днем Конституції України:

Шановні земляки! Прийміть щирі вітання з великим державним святом – Днем Конституції України!

Ми – українці з давніх-давен, а Конституції Незалежної України лише 24 роки. Та за цей невеликий проміжок часу кожен Президент України і різні політичні партії не припиняли спроби переписати її під себе.

Так наша держава перетворювалася з президентсько-парламентської в парламентсько-президентську, а потім навпаки. Ми можемо ще багато разів вдосконалювати Конституцію, навіть зробити її ідеальною. Та чи стане кращим від цього життя кожного українця?

У нинішній редакції Основного Закону, наділеному найвищою юридичною силою, прописані запоруки суверенності і демократії держави, свобод, прав і обов’язків громадянина України. Стаття 3 Конституції наголошує на тому, що людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю, а держава відповідає перед людиною за свою діяльність.

Вже лиш за визнання абсолютної цінності людини, ми маємо шанувати свою Конституцію, а виконувати всі її закони зобов’язані без винятку – адже це фундамент, на якому тримається держава.

Мудрості нам і далекоглядності на шляху розбудови нашої державності, добробуту і затишку в родинах!

З повагою, Віталій БУЛЮК,
заступник голови Херсонської обласної ради,
лідер партії «Наш край» у Херсонській області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон