Нові туристичні маршрути Херсонщини освоюють студенти

Нижньодніпровський, студенти, туристичні маршрути
На Херсонщині у Національному природному парку "Нижньодніпровський" розробляють нові туристичні маршрути. Почали їв вивчати за запроваджувати два роки тому, цього року з'явилися нові.

Парк існує вже п’ять років, останні два колектив активно розробляє туристичні маршрути, - розповів Сергій Шкарупа, начальник відділу рекреації національного парку «Нижньодніпровський».

Маршрути ці переважно водні, тому що більша частина території парку – водно-болотні угіддя міжнародного значення, які простягаються від Каховської гідроелектростанції до межі з Миколаївською областю – Дніпробузького лиману.

"Ми розробляємо маршрути і у верхніх плавнях в районі Нової Каховки на острові Козацький, і в нижніх плавнях у Дніпровському лимані в дельті Дніпра, - розробляємо туристичні маршрути для відвідування, для відпочину, для любителів активного туризму.

Зокрема у північних, або верхніх плавнях, на острові Козацькому у нас розроблено і сертифіковано місцевий маршрут, який внесено до реєстру згідно з державними стандартами України маркування активного туризму", - розповідає Сергій Шкарупа.

За словами Сергія, маршрут нанесено на інтерактивну карту, яка є на сайті парку, і на Google maps: "Команда Google -Україна промаркувати і зробити street view, - це сині лінії, для того, щоб можна знати, що можна бачити і дивитися цікавого на цих маршрутах"

Щоб потрапити до Національного парку туристам треба вирушити до Отрадо-Кам'янки, тут розташовані одні з воріт парку. Поселитися можна у кемпінгу, так само як це роблять дослідники, вчені та розробники нових туристичних маршрутів. Готелів у парку немає, але є необхідна для відпочинку і роботи інфраструктура, зокрема інтернет, - говорить керівник кемпінгу Валерій Брусенський.

"Спільно з Національним парком ми працюємо третій рік, минулого року ми розробили декілька маршрутів, які почали впроваджувати, а на сьогоднішній день у нас вже розроблено повністю 9 маршрутів спільно з Національним парком тривалістю від чотирьох годин до двох діб з можливістю ночівлі в об лаштованих стоянках".
Зараз у парку проходять практику студенти, які вивчають спеціальність туризм. У їх обов’язки входить вивчення та розробка нових маршрутів і складання карт. Туристи, які захочуть проїхати маршрутом без гіда – не загубляться, тому що на деревах для них розвісили спеціальні позначки.

"Наша практика проходить дуже цікаво, ми не сидимо на місці, ми постійно рухаємося, маркуємо маршрути, розробляємо нові, створюємо різні квести. І взагалі дуже цікаво проводимо час, досліджуючи місцеву флору та фауну та насолоджуючись красою цього парку", - розповідає студентка Катерина Лихошерсна.
Польову практику у Національному парку студенти ХДУ проходять втретє, - розповідає Олексій Макієнко кандидат історичних наук: "Студенти в цій місцевості знайомляться з туристичними ресурсами, можливостями нашого краю щодо того, аби створювати цікаві нові екскурсійні маршрути, для того, щоб працювати правильно з відвідувачами.Вони отримують колосальний досвід практичної роботи. Без такого досвіду майбутній фахівець скластися не може".
За матеріалами Суспільне. Херсон
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон