Підігрування курортним тіньовикам на Херсонщині

оздоровниці, тіньовики, лагері
Власники та директори дитячих оздоровниць разом із батьками школярів пікетували Херсонську облдержадміністрацію, пише, Голос України.

Одні незадоволені тим, що їм не дозволяють працювати, інші вимагають відкрити табори, аби їх сини та доньки отримали змогу відпочивати біля моря в комфортних умовах, як це було в минулі роки.

Терпець увірвався! Та підприємці не просто незадоволені: вони висунули конкретну пропозицію, аби в адаптивний карантин влада, нарешті, сформулювала чіткі умови для роботи та дозволила приймати бодай дітей, якщо не з усієї України, то хоча б із самої Херсонщини, де на COVID-19 хворіє всього кілька місцевих жителів.

У свою чергу, керівництво ОДА звернулося до головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, аби відкриття дитячих таборів на чорноморському та азовському узбережжі регіону в карантин стало пілотним проектом для перевірки, наскільки така робота безпечна і чи ефективні впроваджені там запобіжні заходи.

Тим часом оператори місцевого туристичного ринку зазначають: заборона на відкриття дитячих оздоровниць в умовах "відкриття" курортів безпеки не додасть, а просто піде на користь тіньовому сектору. Школярі не поїдуть у табори, але приїдуть з родинами до приватних готелів та баз відпочинку, які спокійно відчинили двері вже з кінця травня – початку червня. І все одно привезуть туди свої заощадження – з тією лишень різницею, що всі кошти осядуть у кишенях власників нелегальних оздоровниць, і ніяка їх частина не потрапить до бюджетів та соціальних фондів.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон