Відбулася Рада ректорів вищих навчальних закладів Херсонщини

Херсонщина, рада ректорів, питання освіти
Сьогодні, 25 червня, на Раді ректорів вищих навчальних закладів Херсонщини обговорювалися актуальні питання освіти всіх ланок – від дитячого садочка до університету третього покоління «освіта впродовж життя».

Начальниця управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації Ірина Дробиш зазначила: «За останні роки рівень знань молоді значно знизився. Тому задача управління освіти і науки ХОДА – знайти шляхи підготовки учнів таким чином, аби вони вступали до ВНЗ з якісними знаннями».

Вона представила дорожню карту реалізації стратегічних цілей розвитку освіти на 2020-2023 роки. Ключовими напрямами роботи є якість, середовище, зміст та доступність. Серед основних завдань розвитку освіти в нашій області Ірина Дробиш окреслила наступні:

– підготовка майбутніх випускників закладів загальної середньої освіти до зовнішнього незалежного оцінювання з метою їх вступу до закладів вищої освіти області;

– формування пропозицій щодо регіонального та державного замовлення з підготовки спеціалістів відповідно до потреб сучасного ринку праці;

– забезпечення права на освіту дітей з особливими освітніми потребами, в тому числі з інвалідністю;

– упорядкування мережі закладів професійної (професійно-технічної) освіти відповідно до потреб регіону та ін.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський підкреслив: «Основна мета усіх ЗВО Херсонщини – зацікавити студентів якісною освітою, дати можливість капіталізувати отримані знання, аби у майбутньому вони працювали на розвиток нашого регіону. Однак важливо не просто утримати студентів, а залишити найбільш вмотивованих людей.

Адже відчутною проблемою є низькі результати ЗНО, які не дозволяють на виході отримати висококласного спеціаліста. Переважна більшість відтоку інтелекту до великих міст України та закордон є відчутною проблемою для університетів Херсона». Олександр Співаковський акцентував увагу на важливості вибору вчительських спеціальностей, пов’язаних із точними науками, на створенні умов для продовження навчання та роботи у регіоні.

Реалізація стратегічних цілей розвитку освіти Херсонської області на 2020-2023 роки спрямована на забезпечення всеохоплюючої і доступної якісної освіти та заохочення можливості навчання впродовж усього життя. Якісна освіта є необхідною умовою забезпечення сталого демократичного розвитку суспільства, консолідації усіх його інституцій, гуманізації суспільно-економічних відносин, формування нових життєвих орієнтирів особистості.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон