Нова виставка у Херсонському художньому музеї

Херсон, художній музей, виставка
Херсонські музеї відновлюють свою роботу у звичайному режимі, хоча і з певними обмеженнями, і готові приймати відвідувачів.

Так, Художній музей ім. Олексія Шовкуненка підготував експозицію "Багатоликий Ізраїль", до якої увійшли 39 робіт живопису та графіки.

Про це розказала наукова співробітниця музею Лариса Жарких: «В експозиції представлено художні твори, передані Об’єднанням професійних художників Ізраїлю в дар Херсонському обласному художньому музею до 135-річчя від дня народження Олексія Олексійовича Шовкуненка. Цей подарунок розширить уявлення херсонців і гостей нашого міста про минуле і сьогодення Ізраїлю».

Зібрання Херсонського художнього музею поповнилося завдяки ініціативі Галини Подольської: «Вона є автором проєкту і багато робить для того, щоб міцніли і розвивалися відносини Ізраїлю з іншими державами, в тому числі з Україною», - говорить завідувачка науково-експозиційного відділу Наталя Кольцова.

В пошуках персонажів єврейські митці звертаються як до національних, так і загальнолюдських мотивів, біблійні сюжети поєднуються із сучасними прийомами зображення людських емоцій.

До добірки "Багатоликий Ізраїль" увійшли твори олійного живопису та графіки (ксилографія, акварель). Тематично роботи підібрані так, щоб дати уявлення про природу та історію Землі Обітованої. Значна їх частина написана з натури. Це - урбаністичні пейзажі та картини про природу Святої Землі. Деякі з робіт натхненні традиціями іудаїзму, сюжетами Тори, історичними пам’ятками. Частина колекції "Багатоликий Ізраїль" присвячена Єрусалиму як духовній столиці світу та місту культурної толерантності.

Виставку "Багатоликий Ізраїль" та інші експозиції під час адаптивного карантину можна відвідати з понеділка до п’ятниці з 10.00 до 16.00.

Фото Херсонський художній музей
P.S. Нагадуємо! Музей працює з певними обмеженнями:

- медичні маски - аксесуар обов'язковий;
- використання засобу дезінфекції, розташованого на вході до музею;
- дотримання дистанції з іншими відвідувачами - не менше 1,5 м;
- на виставки до приміщення музею одночасно запрошують не більше 25 відвідувачів, екскурсії проводяться лише за попередніми заявками для груп не більше 5 людей.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон