У Херсоні розквітло "дерево щастя"

Херсон, розквіт, липа
Якщо не знаєте, де саме шукати щастя? Просто знайдіть дерево липи! Саме воно здавна вважається деревом доброти, жіночності та щастя.

Хоч у наукових виданнях пишуть, що липа цвіте наприкінці червня - початку липня (бо навіть місяць так називається), але цьогоріч заливати духмяним ароматом вулиці Херсона ця рослина почала ще на початку першого місяця літа.

Липа живе дуже довго: у середньому до 300—400 років, а окремі особини доживають до 1 200 років! Це дерево - один з кращих медоносів. З одного гектара липового лісу виходить до 1500 кг меду.

Липовий цвіт, який має лікувальні властивості, входить до складу багатьох лікарських зборів. Чай з липи впродовж століть цінували за його потенційні заспокійливі властивості. Його використовують в народній медицині різні культури, щоб знизити високий кров’яний тиск, зменшити тривожність, і заспокоїти травлення.

До речі, кажуть, що квітки липи ефективні також для схуднення, якщо зайва вага пов'язана з набряком і застоєм рідини. Як сильний сечогінний засіб, липа виведе всю зайву рідину, а значить, об’єми тіла зменшаться.

Квітки липи вважаються незамінним засобом для догляду за сухою шкірою обличчя. Прохолодний настій можна використовувати для вмивання, він добре освіжить і збадьорить суху шкіру, допоможе запобігти появі ранніх зморшок та омолодить обличчя.

Але варто пам’ятати, що самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Тому перед вживанням краще проконсультуватись з лікарем.

А поки встигніть намилуватись жовтими маленькими квіточками та надихатись тонким, ніжним солодкуватим ароматом. Бо цвіте липа 10-15 днів.

Олена ПІМЕНОВА
Фото автора
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон