На Херсонщині створюють квіткове море

Квіти, проєкти, Великі Копані
Великокопанівська ОТГ на Херсонщині завжди генерує неординарні проєкти, якими приваблює інтерес до своєї громади та залучає до реалізації ініціатив та задумів неймовірно широке коло однодумців – жителів громади та її справжніх друзів.

Скажімо всю Україну захоплювали результати конкурсу облаштування різдвяної ілюмінації сільських будинків, обійсть та вулиць Великих Копанів та створені місцевими ентузіастами видовищні відео-кліпи.

Аби помилуватися неймовірною красою мільйонів ліхтариків надвечір до адміністративного центру громади стікалися не тільки місцеві жителі, а й сотні заінтригованих гостей. Цілими родинами тут облюбовували створені фотозони, а світлини з великокопанівськими світловими пейзажами тепер є в альбомах багатьох мандрівників.

Нині ж голова ОТГ Валентина Костенко разом із командою невгамовних ініціативних жителів запросили через соцмережі односельців та друзів громади створити рукотворне квіткове поле. Ділянку підготували, провели її культивацію.

І вже зараз знайшлися сотні волонтерів, готових поділитися безкоштовно посадковим матеріалом, зайнятися його висадкою, а також допомогти коштами, котрі можна використати як на закупівлю декоративних рослин, так і на добрива, облаштування зрошення, аби море невибагливих квітів з ранньої весни до глибокої осені радувало своїм цвітінням не тільки місцевих жителів, а й туристів.

Ноу-хау щодня знаходить нових прихильників, а висадкою квітів у підготовлений грунт займуться вже після 15 червня. Нині триває облаштування системи зрошення майбутньої квітучої плантації.

Ми вже давно виношуємо ідею створити на території наших сіл поля квітів. Сьогодні на території Великих Копанів уже знайдено першу ділянку 20 сотих по вулиці 8 Березня біля дитячого майданчика для реалізації такого задуму, – говорить Валентина Костенко.

– Безмежно раді всім, хто ділиться з нами посадковим матеріалом. Активістами нашого села вже закуплено 5 тисяч цибулин тюльпанів, які будуть висаджені в жовтні, та 1 тисячу кущів хризантем. Звертаюся до всіх, хто може поділитися надлишком посадкового матеріалу ірисів, тюльпанів, хризантем, плетистої троянди, допомогти нам втілити прекрасний задум. Дякую кожному за допомогу!
Олена НЕЧИПУРЕНКО
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон