ХДУ повертається до звичного робочого процесу

ХДУ, процес, робота
Про організацію роботи в університеті з 1 червня в умовах послаблення карантинних обмежень йшлося вчора на ректораті у Херсонському державному університеті. Засідання проходило на платформі Zoom, в онлайн режимі.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський розпочав дискусію та зазначив, що в умовах різкого наростання потреб в інформаційних ресурсах ми спостерігаємо відчутне навантаження на сайт університету, корпоративну пошту. Пріоритетними завданнями є стабільна робота тих платформ в період вступу та дистанційного навчання студентів.

Перший проректор Сергій Омельчук розповів про результати проведення ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади для професійної орієнтації вступників на базі повної загальної середньої освіти. Інтелектуальні змагання відбувалися з предметів: англійська мова, німецька мова, іспанська мова, французька мова, фізика, математика, хімія, біологія, географія, історія України. Це гарна можливість для одинадцятикласників отримати до 20 додаткових балів до сертифікату ЗНО. Також були відзначені результати інформальної освіти науково-педагогічних працівників університету в період карантину. За словами Сергія Омельчука, отримано 270 звітів від професорсько-викладацького складу університету – це більша половина викладачів, які за період карантину підвищували кваліфікацію шляхом онлайн семінарів чи тренінгів та отримали сертифікати.

Проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи Наталія Тюхтенко розповіла про підготовку до атестації бакалаврів, розробку нової редакції Положення про організацію освітнього процесу в Херсонському державному університеті, оновлення освітніх програм та підготовку навчальних та робочих навчальних планів. За її словами, одним із пріоритетних завдань для ХДУ є навчання іноземних студентів в університеті.

Проректорка з міжнародних зв’язків, науково-педагогічної роботи та комунікаційних технологій Оксана Лаврикова презентувала імплементацію брендбуку ХДУ. Новий логотип був затверджений вченою радою та використовуватиметься у документах, візитівках та сувенірній продукції університету.

Проректор з соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Сергій Кузнецов розповів про результати проведення фестивалю «МОЛОДАХВИЛЯ_online2020». За його словами, фестиваль переглянули майже 18 тисяч користувачів Instagram та 1800 користувачів YouTube. Наразі триває підготовка до проведення online фіналу конкурсу «Голос ХДУ». До фіналу пройшли 7 конкурсантів із 36 учасників.

Проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максим Вінник зазначив, що здобувачі вищої освіти за певних вимог можуть повертатися до гуртожитків студентського містечка ХДУ.

«Завдяки злагодженій спільній роботі Херсонський державний університет подолав усі карантинні труднощі та повертається до звичного ритму роботи та освітнього процесу», – зазначив Олександр Співаковський.

Прес-центр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон