У Херсоні організовують свята навіть під час карантину

Херсон, організація, карантин
Херсонські підприємці діляться власним досвідом - як перебудувати роботу в нових умовах та не втратити працівників і клієнтів.

Карантин став випробуванням для івенторів - говорять засновники агентства з проведення свят Вікторія Лубніна та Андрій Яременко, які заснували івент-агентство 10 років тому. За цей час навчилися працювати у різних умовах та заборона проводити масові заходи через карантин стала неприємною несподіванкою для усіх…
"Ми звикли спілкуватися з багатьма людьми, контактувати, проводити масові заходи. Але через карантинні обмеження ми повинні були залишатися вдома і також перебудовувати свою діяльність на дистанційну, проводити онлайн-конференції, навіть онлайн-свята і анімацію для дітей". - розповідає співзасновниця івент агентства Вікторія Лубніна.

Андрій Яременко, колега Вікторії і співзасновник агенства, говорить, що непросто було пояснити дітям, що тепер свята будуть проходити по-новому: "Мені здається, що найскладніше було батькам з дітьми. Коли у дитини день народження, і дитина звикла, що до неї приходять гості, вітають, дарують подарунки. І в цей час було складно батькам пояснити дитині, що день народження відбудеться, але в іншому форматі. Ми намагалися знайти таку форму роботи, щоб і свято відбулося, і всі норми карантину були дотримані".

Фестивалі та конкурси стали дистанційними, такий досвід у нас прижився, - розповідає Вікторія. Також під час карантину проводили онлайн навчання для ведучих масових заходів. Серед нових експериментів, які івентори вважають вдалими – проведення онлайн свята, у якому одночасно взяли участь багато дітей: "Дуже було цікаво проводити анімацію для дітей співробітників компанії, яка до нас звернулася. І вони були ці діти з різних країн. Вони виходили на онлай зв'язок з нашим аніматором. Це було і аніматору щось нове цікаве, також і дітям", - говорить Вікторія Лубніна.

В агентстві працюють 15 людей – аніматори, фотографи, декоратори, - розповідає Андрій Яременко, більшість з них – фрилансери. Зараз замовлень поменшало та після зняття обмежень усі відновлять роботу. Поки що незрозуміло, що буде зі святами для випускників: "Дистанційно буде простіше провести офіційну частину, адже частину, де діти звикли святкувати, танцювати провести складніше – але є над чим задуматися. Святкову частину можна провести з дотриманням карантинних вимог. Поставити окремо столи. Окремо буде зона, де працюватимуть музиканти та ведучі. Є звукопідсилююча апаратура. Тому це не складно".

Хоча офіційну частину випускних у багатьох закладах скасували, перші свята на літніх майданчиках з дотриманням карантинних вимог уже заплановані, - говорять івентори.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон