Вперше в історії ХДУ магістри атестувалися онлайн

ХДУ, екзамени, ZOOM
Сьогодні, 26 травня, у Херсонському державному університеті відбулася атестація здобувачів ступеня вищої освіти «магістр» (1,9 роки навчання) факультету біології, географії і екології на денній формі навчання.

Вперше в історії нашого навчального закладу екзамени проходили в онлайн режимі на платформі ZOOM.

Варто зазначити, що заздалегідь була проведена значна робота. Так, напередодні відбулася передекзаменаційна технічна консультація з атестації здобувачів вищої освіти СВО «магістр» на платформі ZOOM з метою ознайомлення студентів із процедурою проведення атестації та перевірки технічних параметрів налаштування зв’язку зі здобувачами освіти. Завдяки цьому сьогодні державний іспит розпочався вчасно та злагоджено без жодних технічних проблем.

Як зазначив декан факультету Ігор Пилипенко, це єдині магістри у ХДУ, які навчаються два роки за освітньо-науковою програмою. Комісія у повному складі зібралася на своїх робочих місцях із дотриманням соціальної дистанції згідно вимог карантину. Також усі були забезпечені необхідними гігієнічними засобами безпеки.
Привітав студентів ректор ХДУ Олександр Співаковський: «Вперше в історії університету екзамени проходять у дистанційному режимі згідно «Тимчасового порядку організації і проведення атестації здобувачів вищої освіти ХДУ», яке було затверджено на Вченій раді.

До того ж, інфраструктура вишу дозволяє на належному рівні проводити подібні заходи. Є всі інструменти, які дозволяють ідентифікувати студента та проконтролювати його самостійність під час здачі іспитів», – наголосив Олександр Володимирович та побажав усім успіхів та гарних результатів.

Атестація здобувачів ступеня вищої освіти «магістр» відбулася на денній формі навчання для двох освітніх програм – 091 Біологія та 103 Науки про Землю. Іспит тривав у коворкінг-центрі та конференц-залі Наукової бібліотеки, які забезпечені швидкісним інтернетом та необхідним технічним обладнанням. Усе це дозволяє провести екзамен на належному рівні.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон