Херсонський драмтеатр став туроператором

драмтеатр, вистава, Книга
Всесвітня пандемія, звичайно, внесла корективи і у роботу закладів культури. Лише зараз вони потроху починають виходити з карантину.

Проте можна бідкатись про втрачені можливості, а можна шукати нові методи роботи. Саме другим шляхом пішов творчий колектив Херсонського академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша.

Тому вирішив трохи перепрофілюватись і стати…туроператором. І запросити глядачів у турне країнами Європи. Музичне, звичайно.

Для цього у храмі Мельпомени з’явилась чергова сцена – театральний дворик. На вихідні, 23 та 24 травня, він перетворився на куточок Італії.

Якщо раніше театр починався із вішалки, то зараз – із вимірювання температури та антисептику. Карантин вносить власні корективи.
Програму «Аморе-міо, Італія!» готували дистанційно. Хтось під час карантину дивився серіали, а вокалісти-кулішівці вчили нові пісні.

Одразу після послаблення обмежень, артисти змогли збиратись на репетиції. Режисером-постановником програми стала Ірина Корольова.

Золоті хіти фестивалю «Сан-Ремо», Адріано Челентано, класична опера, Ромео та Джульєтта ожили на сцені та подарували глядачам музичну насолоду.


Справжньою родзинкою театрального шоу стало караоке з італійськими піснями, до якого могли долучитись усі охочі.

- Наступною нашою зупинкою стане Франція, ми запрошуємо глядачів провести вечір у Парижі. У планах є ще вечори у Греції, ну і, звичайно, в Україні. Квитки на італійську програму продались за один день. Ми побачили, що люди скучили за театром. Тому будемо шукати шляхи працювати у нових реаліях, з існуючими на сьогодні обмеженнями, – розповів директор ХОАМДТ Олександр Книга.

Наступні зустрічі з Італією заплановані на 3, 5 та 12 червня. А от зустріч у місті кохання та круасанів Парижі відбудеться вже 13 і 14 червня. Тож поспішайте до музичного турне Європою, яке влаштовує Херсонський драмтеатр!

Олена ПІМЕНОВА
Фото автора
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон