У херсонському Гідропарку риють-копають та чекають літа

Гідропарк, літо, підготовка
Карантин послабили і херсонцям офіційно дозволили гуляти в парках і відпочивати на березі річок, озер і морів.

Уже на травневі свята багато з жителів міста відкривали купальний сезон і Гідропарк перетворювався на жвавий «вулик». Цьогоріч корективи у звичне життя вніс не лише коронавірус, а й погода, яка не дуже тішить теплом.

Проте Гідропарк все одно готується до масового паломництва херсонців. Бо міський голова видав розпорядження, згідно якого до 25 травня усі офіційні міські пляжі мають підготувати до масового відпочинку людей. Бо вже з 27 травня міська комісія буде перевіряти готовність херсонських пляжів до роботи в літній період.

Я у Гідропарку побувала 23 травня. Робота там кипить. Відпочивальників небагато, більше дачників, які їдуть або повертаються з власних фазенд.

Незважаючи на відносно прохолодну погоду, кілька людей все ж ризикнули залізти у воду. На мосту, окрім рибалок, ще й ремонтники, як прокладають якийсь кабель та щось кріплять-зварюють.

На протилежному березі робота кипить не менш активно. Там у прямому сенсі відкопують пішохідну доріжку, замазують дірки, косять траву.

Хоч зоокуточок ще зачинений для відвідувачів, там теж активно готуються до відкриття – прибирають, косять траву, пиляють сухі дерева. За цим пильно наглядають місцеві котики.

Місцеві кафешки ще «не ожили», проте кіоски з усіляким необхідним на пляжі крамом вже зазивають клієнтів – хто морозивом, хто м’ячами.

На березі, судячи з ямок, встановлюють нові навіси для відпочивальників.

Помаранчеві вишки чекають на рятувальників і на …драбини. Бо якось стрибати з такої висоти – трохи незручно.

Уряд ще не вирішив, яких саме нових правил на пляжах треба буде дотримуватись у зв’язку з COVID-19. Проте вже зараз зрозуміло, що херсонців вони не зупинять від водного відпочинку.


Олена ПІМЕНОВА
Фото автора
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон