Депутати Херсонської облради завітали до театру

Херсон, депутати, театр
Депутати обласної ради ознайомились з новими форматами та методами роботи Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша в умовах карантину.

За словами керівника закладу Олександра Книги, коронавірус суттєво змінив плани херсонського театру на 2020 рік, зокрема перенесено на осінь проведення міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії», який, до речі, мав розпочатися саме сьогодні, 22 травня. Проте, прапор фестивалю був символічно піднятий сьогодні і буде висіти до тих пір, поки не пройде фестиваль, – таке рішення прийняв театральний колектив.

А поки вся країна знаходилась на карантині в театрі проходили кардинальні зміни. Олександр Книга скористався вимушеною паузою та поставив за мету навести всюди лад, навіть там, куди довгий час не доходили руки.

Зокрема, було реконструйовано сцену під дахом (від заміни стільців до ремонту технічної апаратури) та завершено роботи по відновленню повноцінної роботи обертаючого кола на великій сцені. Всі роботи проведено за рахунок власних коштів комунального закладу.

Наразі йдуть роботи над двома новими локаціями – театральною залою під великою сценою та театральним двориком. Відкриття театрального майданчику у внутрішньому подвір’ї театру відбудеться вже завтра, 23 травня, а 29-го на ньому зіграють першу виставу – музичну програму «Музичний коктейль для гурманів», яка мала відбутись 18 березня та 22 квітня. Сцена схована від зайвих поглядів і створює затишну атмосферу для приємного і безпечного відпочинку на свіжому повітрі.

У рамках візиту депутати мали унікальну можливість оглянути закулися театру: сцену, репетиційні зали, гримерки та кімнату реквізиторів.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон