Уряд ще продовжив карантин, але з послабленнями

Кабмін, карантин, Шмигаль
Сьогодні, 20 травня члени уряду підтримали пропозицію міністра охорони здоров'я Максима Степанова й ухвалили рішення на запровадити в Україні з 22 травня до 22 червня так званий адаптивний карантин.

"Проєктом пропонується встановити з 22 травня 2020 року по 22 червня 2020 року на території України карантин з урахуванням епідемічної ситуації в регіонах. Це так званий адаптивний карантин, про який ми казали", — повідомив очільник МОЗ.

Регіони України, в яких за останні 7 днів на 100 тисяч населення налічується в середньому менше 12 нових випадків COVID-19, середня кількість ПЛР та ІФА тестувань становить більше 12, а завантаженість ліжок в лікарнях, куди госпіталізують пацієнтів з коронавірусом, складає менше 50%, можуть послабити протиепідемічні заходи та поступово відновлювати роботу транспорту:

Від 22 травня — регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні;
Від 25 травня — перевезення пасажирів у метро;
Від 1 червня — залізничні пасажирські перевезення у міському, регіональному, дальньому внутрішньому та міжобласному сполученні;
Від 1 червня — міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом;
Від 15 червня — прийняття та відправлення повітряних суден, що здійснюють пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

Обов’язкові вимоги безпеки незмінні — масочний режим, температурний скринінг працівників, постійна дезінфекція транспорту.


Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що постанова має бути оприлюднена вже 21 травня.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон