Херсонський порт втрачає вантажі

порт, вантажі, Сухін
Спадання ділової активності в Україні та світі негативно позначилося на роботі Херсонського морського торговельного порту.

Впродовж квітня тут прийняли та відправили майже шістдесят тисяч тонн різних вантажів, що наполовину менше, ніж у до карантинні часи. Така сама ситуація склалася й у березні, що заледве дає змогу зводити кінці з кінцями державному підприємству, яке мають передати в концесію.

Директор ХМТП Олександр Сухін каже: помітно впали обсяги постачання в Україну мінеральних добрив, імпортного цементу й клінкеру (сировини для виробництва цементу). Внаслідок падіння цін на світовому ринку зменшуються також обсяги експорту продуктів переробки українського соняшникового насіння на олію - соняшникового шроту.

Утім, це не означає, що рейд на Дніпрі під Херсоном спорожнів. У квітні нинішнього року до портів та приватних терміналів обласного центру прийшли понад п'ятдесят торговельних суден із 234,1 тисячі тонн вантажів.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон