Дистанційне навчання в університетах Херсона

університет, навчання, дистанційно
Херсонські виші з початку карантину працюють онлайн: завдання відсилають через вайбер, практичні роботи відбуваються завдяки відеозв’язку. Як організовано дистанційне навчання в університетах Херсона з'ясовували кореспонденти Сусільного:

Ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський розказує, що на початку карантину до дистанційного навчання були готові на 90%. Викладачам роботи додалося, однак навчальний процес не зупинили: "У нас було 2 сценарії, або ми заходимо в канікули і всі навчальні заходи переводимо на літо, або організувати навчальний процес.

Від розкладу всі пари: лекції, лабораторні роботи, практичні заняття, всі ці матеріали публікувалися на відповідних ресурсах, в нас їх було два наших власних, викладачі там публікували відповідні матеріали, включаючи самостійну роботу. Після цього ми в гугл-таблицях організували ведення електронних журналів. Для комунікацій ми ще зробили вайбер-групи на кожному факультеті. Те ж стосується іспитів і заліків, вони були організовані тільки через ЗУМ, для того, щоб ми мали можливість бачити, що це конкретна особа".

Перший проректор Херсонського національного технічного університету Юрій Розов розказав, що дистанційне навчання - це для них не перший досвід. Його впроваджували, коли були проблеми із опаленням. Цього ж разу студенти та викладачі спеціально розробили власний унікальний месенджер, аналогів якому немає в регіоні. Кількість навчальних курсів системи дистанційного навчання ХНТУ – більше 3 тисяч, кількість зареєстрованих користувачів системи дистанційного навчання – більше 5 тисяч.

Він додає, що у закладі відтермінували проведення практичних занять за деякими спеціальностями: "Є спеціальності, за якими дуже важко проводити навчання. Це механічні, технічні спеціальності, лабораторні роботи, хімічні спеціальності. Ми сподіваємося, що у нас ще буде час для того, щоб ми провели ці лабораторні заняття після закінчення карантину".

А студенти аграрно-економічного університету практику проходять на власних городах, розказав ректор ХАЕУ Юрій Кирилов: "Звісно, що в нас є такі спеціальності, скажімо, специфічні, де без лабораторних досліджень, де і спеціальності біолого-технологіччого факультету, і агрономічного, але весняна сесія-це такий період-весняний семестр коли ці групи студентів, вони знаходяться на виїзних заняттях.

Скажімо, робота в полі, на фермах і т.д. Тому ми знайшли такий механізм, що у кожного, принаймні там , якщо це не господарство, не сільська місцевість, де є огород, курчата бігають, то вдома можна висадити цибулю, петрушку. І робити відповідні, наприклад, досліди, що стосуються рослин, дослідження".

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон