На Херсонщині водій отримав кримінальне покарання за пропонування хабара поліцейському

хабар, водій, штраф
Ще в січні 2018 року патрульні Генічеського відділу поліції зупинили автомобіль ВАЗ 2106, за кермом якого перебував мешканець району у стані алкогольного сп’яніння. На порушника склали адмінпротокол за ч.1 ст.130 КУпАП.

Проте, водій вирішив уникнути адміністративної відповідальності та через кілька днів прийшов до будівлі відділу поліції. У службовому кабінеті він запропонував начальнику сектора реагування патрульної поліції № 2 Генічеського ВП ГУНП в Херсонській області неправомірну вигоду сумі 3 000 гривень.

Оскільки порушник не зміг до кінця виконати свої наміри, проти нього було відкрите кримінальне провадження за двома статтями – замах на злочин та пропозиція неправомірної вигоди службовій особі.

У судовому засідання обвинувачений повністю визнав свою вину та щиро розкаявся у правопорушенні.

Враховуючи обставини справи та особу обвинуваченого, суд прийшов до висновку, що міра покарання обвинуваченого повинна бути призначена в межах санкції ч.1 ст. 369 КК України у вигляді штрафу. Водія визнали винним та призначили покарання штрафом у сумі 8 500 грн. Крім того, він повинен компенсувати витрати на експертизу (2 288 грн).

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон