Чиїм коштом лікуватимуть хворих на коронавірус на Херсонщині?

кошти, лікування, коронавірус
Наші громадяни вже давно звикли до того, що за власне лікування треба платити. Тому часто відтягують візит до медиків, бо елементарно не мають коштів.

Наразі у світі вирує пандемія вірусу COVID-19. На жаль, Україні він не оминув. За словами заступника міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, медична допомога пацієнтам з інфекційними захворюваннями надається безкоштовно. Національна служба здоров'я України передбачила спеціальний тариф для оплати роботи закладів охорони здоров’я, що надають медичну допомогу хворим на COVID-19.

- МОЗ України буде контролювати, щоб пацієнти із коронавірусною хворобою, які потрапляють у лікарні, мали повне забезпечення лікарськими засобами, медичними виробами для симптоматичного лікування, а в разі потреби специфічного лікування – і відповідне забезпечення”, - нагадав під час брифінгу заступник Міністра охорони здоров’я, Головний державний санітарний лікар України та керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня Віктор Ляшко.

На жаль, коронавірус дістався і Херсонщини. Наразі маємо 4 підтверджені випадки зараження, одна жінка померла.

Чиїм коштом лікують таких хворих у нас в області? На це питання відповів під час пресбрифінгу директор Департаменту охорони здоров'я Херсонської ОДА Віктор Короленко.

- Лікування таких хворих відбувається за бюджетні кошти, за кошти бюджету, які виділені на заклад охорони здоров’я. Також спрямовуються кошти, які надходять від благодійників і спонсорів.

За словами Віктора Короленка, наразі стан здоров’я пацієнтів, у яких підтвердився COVID-19, ближче до задовільного. Також було прийнято рішення робити тести на коронавірус усім пацієнтам, які потрапляють до лікарень з діагнозом пневмонія.

Ще 1566 осіб в Херсонській області наразі перебувають на самоізоляції.

Олена ПІМЕНОВА
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон