В Олешківському районному бюджеті відшукують кошти на допомогу медикам

Олешки, кошти, медицина
Вчора, 25 березня відбулося засідання постійної комісії Олешківської районної ради з питань планування, бюджету, фінансів.

На засіданні постійної комісії були присутні голова районної ради Павло Потоцький, заступник голови Костянтин Буганов, голова районної державної адміністрації Олександр Дука, його заступник Олег Баранов, начальники управління і відділів районної державної адміністрації, директор КП «Олешківська центральна районна лікарня» Олег Попенко, директор КНЗ «Олешківський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Світлана Сердюкова, начальник Олешківського сектору ГУ ДСНС України в Херсонській області Сергій Іванча.

Заступник голови комісії Тетяна Іващенко разом з членами комісії Людмилою Шелудько, Сергієм Черняєвим, Олександром Аверіним, Іваном Сухацьким розглянули питання: «Про звіт постійної комісії районної ради з питань планування, бюджету, фінансів за 2019 рік», «Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Олешківського району на 2019 рік», «Про підсумки виконання районного бюджету та місцевих бюджетів району за 2019 рік», «Про внесення змін до рішення XLVII позачергової сесії районної ради VII скликання від 17 грудня 2019 року №827 «Про районний бюджет Олешківського району на 2020 рік».

У останньому питанні депутати, розглянувши надані пропозиції, дійшли згоди додатково виділити кошти на придбання засобів індивідуального захисту для забезпечення роботи медичного персоналу в період спалаху інфекційних захворювань (коронавірус), засобів індивідуального захисту, дизенфікційних засобів, медичного обладнання та автотранспорту для Олешківської ЦРЛ, вирішення питання підвозу медичних працівників району до місця роботи – на загальну суму 1 млн. 343 тис. грн. І близько 57 тис. грн. на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб, що потребують інсулінотерапії, та 13 тис. грн. на відшкодування вартості послуг «Соціального таксі». На умовах співфінансування виділено кошти в сумі 2 млн. грн. на придбання комплексу рентгенівського діагностичного апарату з цифровою обробкою зображень.

Не залишилося поза увагою депутатів і завершення капітального ремонту покрівлі будівлі Козачелагерської ЗОШ І-ІІІ ст. – вони підтримали пропозицію виділення коштів в сумі 1 млн. грн. За рахунок економії розподілено на нагальні потреби освітніх закладів району 1 млн. 236 тис грн. За пропозицією депутатів до 300 тис. грн. збільшено показник проведення заходів із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій і наслідків стихійного лиха. Також на встановлення камер відеоспостереження проектом рішення для відділення поліції передбачено 250 тис. грн.

Після активного обговорення члени постійної комісії районної ради з питань планування, бюджету, фінансів рекомендували винести 31 березня на розгляд президії та 49 сесії районної ради зазначені питання порядку денного засідання комісії.

За матеріалами Олешківської районної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон