На що витратять гроші, виділені Херсонською облрадою на позачерговій сесії

гроші, мангер, облрада
Вчора, 18 березня, на позачерговій сесії депутати Херсонської обласної ради на боротьбу з коронавірусом направили 22 мільйони гривень. На що конкретно будуть спрямовані ці кошти, розповів голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер:

"Ці кошти будуть спрямовані на закупку апаратів штучного дихання та кисневих систем, які потрібні для цих апаратів. Також буде закуплена форма для працівників, які будуть працювати в цих умовах. Ви знаєте, що у нас центр створений на базі інфекційної лікарні, тому ці кошти будуть спрямовані туди.

Це кошти були з усіх програм потрошку взяті. Це вже з департаментом фінансів відпрацьовано нашої фінансовою комісією і дивитись ближче до літа треба, бо їх потрібно буде повертати в ці програми, бо це програми затверджені наприкінці минулого року".

Владислав Мангер розповів, що мають закупити апарати штучної вентиляції легень: "Ми запланували 18, але хочу сказати, що зараз їх взагалі в Україні немає. Ті, хто поставляє їх в Україну з ними Департамент охорони здоров`я постійно контактує сьогодні є завтра нема.

Ви розумієте наскільки це дефіцит в Європі і як складно їх взагалі закупити. На ринку вони в три-чотири рази дорожче, ніж по тій ціні по якій вони заходять в Україну. Тому сьогодні Департамент працює, щоб вони були в області. Ми плануємо, щоб їх було мінімум 18, і я думаю наступного тижня десять буде тут".


За матеріалами Суспільний. Херсон
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон