Олена Урсуленко про позачергову сесію Херсонської міської ради

Урсуленко, сесія, міськрада
Розпорядженням міського голови Херсона призначене позачергове засідання сесії міської ради на 10 годину 18.03.2020 р. з питання запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби - коронавірусу, - повідомила секретар міської ради Олена Урсуленко:

- Так, розпорядження з’явилося сьогодні близько 18:00 і до цього ставимося із розумінням - форс-мажор, потрібно рішення приймати терміново! Міська рада та органи виконавчої влади працюють, в першу чергу, для людей, для територіальної громади міста.

Не можу не згадати про сьогоднішнє засідання виконавчого комітету: начальник управління охорони здоров’я, добре розуміючи стан справ профільної галузі, робить бюджетний запит на забезпечення протидії епідемії коронавірусу на 30 млн. грн. Акцентуючи при цьому, що на нині галузь не має навіть засобів індивідуального захисту для медиків...

Її ніби не чує директор департаменту бюджету і фінансів Херсонської міської ради, ставлячи свою цифру - «аж» 10 млн. грн. Виступають члени виконкому, пропонують збільшити суму за рахунок робіт у сфері ЖКГ, організації харчування, адже є вже заощаджена суттєва сума - діти вдома, освітні заклади на карантині.

Всім зрозуміло, головне - створити умови для супротиву вірусу, для надання кваліфікованої, необхідної медичної допомоги задля спасіння життя людини, але без придбання певних матеріалів, обладнання та іншого - це не реально.

На жаль, сьогодні була прийнята мінімальна сума - 10 млн. грн., але гадаю, що на сесійному засіданні міської ради депутати збільшать суму фінансування, дослухавшись до професійної думки. У всьому повинен бути здоровий глузд! Не час «побєліть-пофарбувати-посадити однорічні квіти», - переконана Олена УРСУЛЕНКО.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон