Антикорупційна взаємодія в бюджетній сфері Херсонщини

корупція, телефони, аудит
«Мрія» корупціонера - отримати незаконний прибуток, пов’язаний з використанням владних повноважень.

Корупція – безконтрольне і приховане особисте збагачення деяких чиновників за рахунок бюджету, громади і держави. Корупція - досягнення горе-посадовцями особистих корисливих цілей, тобто, всупереч вимогам чинного законодавства.

Способи зловживання службовими повноваженнями: привласнення коштів за підробленими угодами або договорами; незаконне отримання премій або додаткових виплат до заробітної плати; привласнення навмисно утворених лишків продукції, сировини чи матеріалів; отримання хабаря (неправомірної вигоди); привласнення бюджетних коштів…

З метою протидії проявам корупції, запобігання, виявлення та усунення фінансових і майнових порушень чинного бюджетного законодавства, громадяни можуть звернутися до державних аудиторів Херсонщини. Інформуйте, будь ласка, по суті, з конкретним на електронну адресу державних аудиторів kherson@dkrs.gov.ua.

Жителі області кожного робочого дня, без пустих балачок і зайвих емоцій, можуть оперативно повідомити, органу державного фінансового контролю, про правдиві факти щодо вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень у бюджетній сфері.

Законодавством регламентовано участь громадськості в антикорупційних заходах (стаття 21 Закону України «Про запобігання корупції»). Наказом Державної аудиторської служби України від 04.10.2016 № 101 затверджений Порядок функціонування телефону довіри у Держаудитслужбі та її міжрегіональних територіальних органах.

Телефон довіри (0552) 263628 працює щодня, крім вихідних і святкових днів, з 9 до 18 (у п'ятницю - до 16.45).

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон