Новий рік із експериментами: Херсонський драмтеатр чекає в гості

театр Поетична шафа Книга
У вівторок, 11 лютого, відбудеться перша у 2020 році "Поетична шафа".

І, як годиться, новий календарний рік письменники та музиканти почнуть із приємних нововведень та експериментів. Першим кроком стане зміна локації – лютнева зустріч запланована не в одному із кафе міста, а у Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Куліша!

"Це велика честь - виступити на сцені театру-кафе, де показують вистави, де актори виступають із музичними програмами", – кажуть організатори.

Директор ХОАМДТ ім. Миколи Куліша, народний артист України Олександр Книга запевняє: "Підтримка творчої молоді – це наша місія. У театрі є студія 18+ для молодих драматургів та акторів, яку починала Наталка Блок (студія тепер уже працює самостійно). Про "Поетичну шафу" я дуже багато чув і мені хочеться, щоб творча інтелігенція була близько до театру, щоб збиралась у нас, тому ми і надаємо майданчик для зустрічі поетів, прозаїків, музикантів... Я прагну притягувати до театру краще, що є в місті".

У рамках заходу відбудеться творчий батл. Чотири херсонські поети змагатимуться за квитки на одну із вистав. Свої сили спробують як автори-завсідники, так і ті, які прийдуть на "Поетичну шафу" вперше.

"Чула багато позитивних відгуків, стало цікаво і самій дізнатись, що це за захід. Беру участь у батлі, проте досі сумніваюся, чи варто. Нове місце – це завжди хвилювання для мене", – ділиться молода поетеса Маша Андреєва.

Ще одне нововведення – ідея херсонського поета та драматурга Костянтина Капошиліна. З недавніх пір він почав готувати на зустрічі рядки іноземною мовою.

"Я зачитаю три своїх вірша. Один про коло, з якого нам потрібно вийти, другий про поетів Срібного Віку, третій буде французькою. Він називається "Kamrad. Або послання до Петра Горбунова" (завсідник "Шафи", - авт.). Це не перший вірш іноземною мовою. До цього я читав німецькою та турецькою. Текст німецькою був про дощ, турецькою – про День народження видатного майстра бойових мистецтв, актора, громадського діяча Брюса Лі! Приходьте і я вас вражатиму", – заохочує Костянтин.

Запланована й музична частина. Лунатимуть авторські пісні та кавери у супроводі акустичної гітари. Ігор Мішуков виконає декілька композицій власного написання. "Готуюсь… Шкода, зустрічі бувають рідко. На них ми заряджаємось творчістю, спілкуємось один із одним. Все дуже душевно відбувається… А це головне", – стверджує музикант.

Серед завсідників "Поетичної шафи" – не тільки творчі, а й люди, які полюбляють творчість. Дарія Мельниченко ходить на захід не перший рік. Планує завітати і цього разу. "Прийду, аби відчути цю атмосферу свята, творчості та свободи! На захід, де немає ні бар’єрів, ні комплексів, ні перепон у тому, щоб вийти до мікрофона і поділитися найціннішим і найсокровеннішим; щоб побачити очі, які дивляться з привітністю й розумінням; щоб стати частиною творчої сім’ї", – каже Дарія.

Початок – о 18:00. Вхід – вільний.

Альона МОВЧАН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон