І на малій річці Херсонщини браконьєри завелися

Браконьєри рыбалка Яноаський
Мала річка Каланчак на Херсонщині після промивання водою з Північно-Кримського каналу та часткового поглиблення оживає просто на очах. У ній з’явилася різноманітна риба, а не тільки дрібні карасики, що ледь животіли у стоячій воді. Та разом із рибою виникла й проблема: браконьєри, котрі не тільки виловлюють усе підряд сітками та електровудками, а ще й агресивно налаштовані до тих, хто питається їх зупинити. У Каланчацькій ОТГ боротися з хижацьким промислом зобов’язали інспекторів з благоустрою, і один з них уже постраждав, виконуючи свій обов’язок.

Олександр побачив групу браконьєрів із сітками, намагався вилучити в них снасті, за що його й побили. До поліції не звертався, але потім три дні відлежувався вдома, поки синці й забої не загоїлися. Голова Каланчацької ОТГ Володимир Зінчук каже, що задля безпеки інспектори з благоустрою виходять у «антибраконьєрські» рейди із поліцейськими патрульними. Але того разу Олександр був один, і зупинити нахаб не зміг – адже зброї чи знарядь для самозахисту не мав.

Втім, попри браконьєрські вилазки, риби в Каланчаку незабаром побільшає – адже розчищення русла продовжуватимуть і нинішнього року. З районного та державного бюджету на це мали виділити триста тисяч гривень, та не склалося – через зменшення фінансових надходжень наприкінці минулого року Кабмін скоротив видатки з фонду соціально-економічного розвитку. Однак Каланчацька ОТГ готова рятувати однойменну річку і власними зусиллями. У скарбничці громади за рахунок понадпланових доходів хочуть відшукати принаймні сто тисяч гривень на подальше поглиблення водойми – від райцентру аж до гирла малої річки у Каркінітській затоці Чорного моря, на відстані у десять кілометрів. Така робота не на один рік і не на сто тисяч гривень, але виконати її треба. І навіть більше: відроджувати водойму варто з того місця, де її виток. А саме у місцевості Чорна Долина сусіднього Чаплинського району Херсонщини. Від того витоку тепер залишилася хіба що невеличка западина – не дивно, що річці води бракує.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон