Влада Херсона планує закрити чотири бібліотеки

Херсонська міська влада запланувала виставити на приватизацію приміщення, в яких знаходяться чотири бібліотеки Централізованої бібліотечної системи Херсона.

Загалом до Централізованої бібліотечної системи міста входять 34 бібліотеки. Депутати Херсонської міської ради вирішили звільнити приміщення одразу чотирьох бібліотек та виставити їх на приватизацію. Це Дитяча бібліотека N7 та Загальна N24, що знаходяться на вулиці Патона, 4А, а також Дитяча N17 та Загальна N19 по вулиці Лавреньова, 11. Таким чином, мова йде про два просторні приміщення у престижних місцях. Рішення підписав Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко.

Бібліотекарі, незважаючи на адміністративний тиск, висловили незгоду з цим рішенням. Заперечує проти нього і секретар Херсонської міськради Олена Урсуленко.

Після розголосу інформації про наміри закриття бібліотек, з сайту Херсонскої міської ради зникли документи про наміри приватизації коммунального майна, про що секретар проінформувала міського голову. Також Урсуленко запропонувала меру провести службове розслідування з цього приводу.

Собкор

Джерело

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон