Губернатора на Херсонщині скоро не буде

Після закінчення процесу децентралізації зміняться й функція та завдання, що ставляться перед владою області.Префекти, що прийдуть на зміну теперішнім головам ОДА будуть мати інші повноваження та їх роль в управлінні державою буде також дещо іншою.

Про це, під час форуму самоврядування, розповів радник Прем'єр — міністра України Іван Лукеря: "До повноважень префекта зараз є багато питань. Ми беремо за приклад Європейську хартію розвитку самоврядування, де зазначено, що префект виконує лише наглядову роль.

Тобто голова області буде лише контролювати законність рішень, що приймаються на місцях. Префект не втручається в доцільність прийняття рішень, ефективність прийняття рішень, а виключно визначає чи це рішення не суперечить закону та конституції" – зазначив Лукеря.

Таким чином новоутворені ОТГ фактично позбуваються будь-якого тиску з "верхів" та зможуть більш оперативно та ефективно самокеруватися на місцях.

За матеріалами IPC-Херсон

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон