Херсонські школярі знімають Різдвяне кіно

Фільм про Різдво знімають херсонські школярі в обласній науковій бібліотеці імені Олеся Гончара.

Янголи серед книжкових полиць, Різдвяні мотиви та перші ролі – бібліотека Гончара на один день стала знімальним майданчиком для акторів студії "Kherson Art TV School".

Фільм знімають у рамках спільного з дитячими бібліотеками проєкту "Коли книжки оживають", розповідають актори: "Це не перший раз, коли ми знімаємо такі фільми. Це другий фільм від "Kherson Art TV School". Перший був за мотивами Гоголя. Цей буде - секрет. Це продовження проєкту "Коли книжки оживають". Також ми зараз знаходимось в бібліотеці, де дуже багато книжок", - говорить учасниця проєкту "Коли книжки оживають" Анна Москалик.

Завідувачка відділу мистецтв Тетяна Краснолуцька говорить, що бібліотека не вперше стає локацією для зйомок фільмів: "У нас часто бувають такі дні, коли приходять, знімають фільм. Наша бібліотека теж знімає не один фільм і бере участь у різноманітних фестивалях. Навіть перемагає в них. А сьогодні ми дуже раді, що до нас прийшла така група дітей, яка теж займається кіно, знімає свій сюжет. І ми раді допомогти їм і сприяти тому, щоб таке мистецтво теж розвивалося".

Дизайнерка костюмів та ініціаторка проєкту Оксана Наливайко говорить, що у фільмі розкажуть історію, вигадану дітьми про Різдвяного янгола. Також у зйомках можна буде побачити майстринь Херсонщини та музикантів: "В нашому фільмі ви зможете почути українські колядки, Різдвяні пісні, тому що ми залучили наших талановитих херсонських дітей-музикантів. Хочемо показати українські Різдвяні традиції і закликати людей творити добро".

За матеріалами Суспільний UA

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон