Ігор Колихаєв: Парламентарії повинні чітко дотримуватись вимог законодавства

Сьогодні, 12 грудня, під час засідання комітету з питань аграрної та земельної політики, було прийняте рішення, яке суперечить нормам встановленим Законом України «Про комітети Верховної Ради України»,- заявляє народний депутат від Херсонщини Ігор Колихаєв:

- Голова комітету Микола Сольський призначив наступне засідання на завтра, 13 грудня. У статті 43 вказаного Закону чітко зазначено: «Про зміни в розкладі засідань комітету голова комітету повідомляє його членів не пізніше ніж за чотири дні до засідання в період між пленарними засіданнями Верховної Ради України...».

Цей тиждень саме не пленарний. Це відверте порушення норм Закону, які пізніше призведуть до відміни наступних рішень у Конституційному суді. Це було зроблено через бажання будь-якою ціною винести в зал засідань для голосування у другому читанні та в цілому законопроект № №2178-10 про обіг землі.

Крім цього, засідання 12 грудня має бути закритим, тобто без «зайвих свідків». Підставою для такого рішення стала вчорашня бійка за участі представників «Свободи», яка сталась вже після того, як засідання комітету завершилось.

Ми, депутати, як представники народу України у Парламенті, повинні чітко дотримуватись вимог законодавства, адже захист законності один з наших обов'язків! - нагадує Ігор КОЛИХАЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон