Херсонські енергетики знову просять допомоги

Цілковито «провальним» з економічної точки зору виявився перший місяць опалювального сезону для наших енергетиків.

За централізований обігрів у листопаді майже половина споживачів обласного центру має перерахувати комунальному підприємству «Херсонтеплоенерго» близько 36 мільйонів гривень.

Однак після оплати за використаний газ, безпосередньо КП залишиться на всі його потреби тільки п'ять мільйонів гривень. Між тим, лише «Херсонська обласна енергетична компанія» та «Херсонобленерго» вже виставили підприємству рахунки на 4,3 мільйони гривень.

А на додачу, його заборгованість по зарплаті перед трудовим колективом за вересень-листопад складає ще 10,1 мільйона гривень. Це значно більше, ніж КП може отримати, та й отримає не все – адже багато хто з городян вчасно за обігрів не платить. Тому від «дефолту» енергетиків може врятувати лише невідкладна допомога засновника – муніципальної влади. По неї вже звернулися.

Директор комунального підприємства «Херсонтеплоенерго» Сергій Харченко каже, що звести кінці з кінцями тут не можуть через хронічну біду – невідповідність тарифам реальній собівартості послуг.

«Минулого року на гігакалорію тепла нам затвердили тариф у сумі 1621 гривна, тоді як його справжня вартість сягає 1825 гривень. Минулого року за підсумками опалювального сезону через це мали збитків на 25 мільйонів гривень, і нинішній сезон так само виявляється збитковим. Тому й просимо міськраду терміново виділити п'ять мільйонів гривень з бюджету принаймні для часткового погашення боргів по зарплаті, розрахунку з постачальниками електроенергії й виплату податків», — каже Сергій Харченко.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
Новий день

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон