У Новій Каховці не хочуть відмовлятися від дротового радіо

Не припиняти дротове радіомовлення в наступному році сподівається керівництво Нової Каховки. Попри заяви «Укртелекому» про відключення застарілої послуги в Херсонській області,в місті хочуть домовитися про передачу громаді мережі радіомовлення.

— «Укртелеком» нас попередив про припинення трансляцій дротового радіо з 1 лютого 2020 року. У відповідь ми звернулися до компанії з проханням передати ці мережі місту. Адже вони у нас знаходяться у задовільному, робочому стані. До того ж, є абоненти, які просять не відключати їх від цієї послуги. Самі спеціалісти «Укртелекому» кажуть, що їм невигідно демонтувати мережу, — розповіла директорка комунального підприємства «Новокаховська міська радіоорганізація» Вікторія Раєвська.

За її словами, нещодавно була відновлена система радіомовлення в Таврійську і в новокаховському мікрорайоні Сокіл. У поганому стані мережа знаходиться тут лише в тих місцях, де до неї прикладали руки мародери і крадії.

— Кілька років тому ми почали FM-радіомовлення. Виходимо в ефір по 3 години щодня. Проте аудиторія FM і дротового мовлення у нас різна. Перше переважно слухають таксисти, дачники та жителі інших районів області. Вистачає шанувальників і у дротового радіо. Нині їх у нас нараховується близько 2,5 тисяч абонентів, — каже Вікторія Раєвська.

Нагадаємо, що відмову від дротового мовлення в «Укртелекомі» пояснили непопулярністю цієї послуги серед населення.

«Мешканці Одеської, Миколаївської, Херсонської та Закарпатської областей зробили вибір на користь сучасних каналів комунікацій. Дротове радіо тут втратило популярність. Зважаючи на незначну кількість абонентів, збитковість послуги, застаріле обладнання та неможливість проведення його ремонту, прийнято рішення про припинення надання послуги у цих областях з 1 лютого 2020 року», — йдеться у повідомленні «Укртелекому».

Як повідомляв раніше «Новий день», кілька років тому Бериславська райрада ліквідувала редакцію районного радіомовлення. Давно відсутнє дротове радіомовлення і в Каховці. Натомість місцеве міськрайонне радіо «Каховська зоря» досі вважається активно діючою організацією.

Олег БАТУРІН
Новий день

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон