На Херсонщині влада виконує обіцянки

У грудні цього року вперше за останні 5 років з державного бюджету України виділено на вирішення житлових проблем учасників АТО (ООС) та внутрішньо переміщених осіб 500 мільйонів гривень.

Тільки за три робочі дні з 2 по 5 грудня фахівцями Херсонського регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву опрацьовано майже 300 заяв громадян зазначених категорій, з них зареєстровано в установленому порядку 94 заяви, з яких 51 - учасники АТО/ООС та 43 – внутрішньо переміщені особи.

Така значна активність громадян свідчить не тільки про відновлення довіри до Державної влади, але й про неможливість самотужки придбати житло.

Під час наради, яка напередодні була проведена в Херсонській обласній державній адміністрації, голова облдержадміністрації Юрій Гусєв відзначив: «Наше спільне завдання якомога оперативно, чітко, у межах чинного законодавства та прозоро забезпечити використання бюджетних коштів для того, щоб оптимально надати можливість внутрішньо переміщеним особам та учасникам АТО (ООС) на території міста та області отримати власне житло вже в цьому році, а також передбачити механізм та кошти для вирішення цих питань у наступному 2020 році.

Ми дуже добре розуміємо, що в разі, якщо ми створимо комфортні умови для проживання сімей цих категорій людей, то ми отримаємо потужний, креативний людський потенціал в економіку регіону!»

Традиційно на Херсонщині головним замовником будівництва житла для молоді, учасників АТО (ООС), ВПО та інших пільгових верств населення виступає будівельна компанія «МЖК м.Херсон», яка завершує в наступному році будівництво двох 9-поверхових будинки на 126 квартир, а також розпочинає будівництво ще двох 9-поверхових будинки в Херсоні та 5-поверхового будинку в Каховці.

Президент, Уряд та Парламент України виконали частку своїх першочергових завдань. Сподіваємось, що не тільки центральні органи влади врахують потреби у власному житлі учасників АТО (ООС), ВПО та молоді як в цьому, так і в наступних роках, а й місцеві органи влади міста Херсона, Каховки, інших міст та районів області нададуть в 2020 році суттєву підтримку мешканцям у будівництві власних осель!

Андрій ЯЦЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон