Ігор Колихаєв: Без наведення порядку у системі обліку, ми не маємо права говорити про ринок землі

На цьому тижні серед багатьох питань, які розглядали у Комітеті аграрної та земельної політики, нардеп Ігор Колихаєв виділив одне: «Ми підтримали рішення ухвалити у першому читанні проект Закону України «Про національну інфраструктуру геопросторових даних».

- Цей законопроект передбачає забезпечення вільного доступу громадянам України до державних кадастрів. На мою думку, це є надважливим.

На сьогодні інформація про наявність земельних ділянок будь-якого призначення і їх належність юридичним чи фізичним особам є таємницею, яку треба відкрити. Більш того, до нового кадастру повинні увійти окрім земельних ділянок, ще й ліси та водойми.

Також законопроект передбачає інтегрування державного кадастрового ресурсу до європейської та світової інфраструктури просторових даних.

Я вважаю, що без наведення порядку у системі обліку, ми не маємо права говорити про ринок землі, інакше він не буде прозорим і загальнодоступним", - переконаний Ігор КОЛИХАЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон