Аудитори Херсонщини виявили фінансові порушення у Новофедорівській сільській раді

Фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області провели ревізію сільського бюджету та фінансово-господарської діяльності Новофедорівської сільської радиза період з 01.01.2017 по 31.05.2019 року і виявили фінансових порушень на загальну суму майже 340 тис. грн.

Зокрема, всупереч договірним умовам про пайову участь у створенні і розвитку інженерно–транспортної та соціальної інфраструктури сіл Залізний Порт та Новофедорівка замовником будівництва не було своєчасно сплачено 47,5 тис. грн до спеціального фонду сільського бюджету. А через не проведення позовної роботи із замовниками будівництва, сільським бюджетом недоотримано доходів загалом на суму 89,2 тис. грн.

Виявлені порушення, в частині недоотримання сільським бюджетом понад 15 тис. грн, через неперерахування коштів, що надійшли від орендарів за спожиті ними комунальні послуги. Розрахунок фактичної вартості виконаних робіт із благоустрою засвідчив, що вартість даних робіт було завищено комунальником на загальну суму 39,2 тис. грн.

Крім того, завищення чотирма підрядними організаціями вартості та обсягів підрядних робіт призвело до зайвого перерахування останнім майже 97 тис. грн. Також аудитори встановили порушення вимог законодавства з оплати праці, перерахування єдиного соціального внеску, що призвело до зайвого використання бюджетних коштів, на загальну суму 33,5 тис. грн. Фахівці виявили й інші фінансові порушення, загальна сума яких становить майже 19 тис. грн.

Завдяки вжитим під час ревізії заходам забезпечено усунення виявлених порушень на загальну суму понад 305 тис. грн. Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.

Прес-служба Управління Південного офісу
Держаудитслужби в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон