Херсонців у ХДУ об'єднала любов до рідної мови

8 листопада понад п'ятсот представників Херсонського державного університету долучилися до написання XIX Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Диктант був започаткований у 2000 році з метою єднання українців навколо державної мови. Відтоді щороку слухачі, а віднедавна й студенти та професорсько-викладацький склад університету можуть взяти участь у написанні диктанту й перевірити, наскільки добре вони знають мову та правопис.

Особливо приємно, що цьогоріч до дружньої родини ХДУ долучилися проректор з наукової роботи, декани, керівники структурних підрозділів, представники Університету третього покоління, Малої академії наук Херсонської обласної ради та студенти-іноземці.

Про особливість Всеукраїнського радіодиктанту розповів проректор з наукової роботи ХДУ Сергій Омельчук: «Основна мета заходу ─ не лише перевірити грамотність тих, хто бере у ньому участь, але й об'єднати всіх учасників освітнього процесу навколо нашої мови та нації».

Також Сергій Аркадійович наголосив на тому, що протягом останніх років до написання диктанту приєднуються не лише українські заклади вищої освіти, а й закордонні. Тож з кожним роком акція набирає все більше обертів.

Цього року у виші функціонувало декілька локацій: на факультеті іноземної філології, педагогічному та історико-юридичному факультеті, а також в Науковій бібліотеці ХДУ.

Прес-центр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон