Аудитори Херсонщини здійснюють антикорупційний фінансовий контроль

Херсонські аудитори забезпечили відшкодування втрат майже суму 13,2 млн. грн упродовж січня-вересня 2019 року.

Удосконалення державного фінансового контролю ґрунтується на комплексному застосуванні, неухильного дотримання вимог чинного законодавства у бюджетній сфері. За результатами ревізій оформлюються адміністративні протоколи за порушення деякими посадовцями чинних нормативно-правових актів. Зокрема, 39 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 13 – до дисциплінарної і матеріальної, 3 осіб звільнено з посад.

Правоохоронним органам передано матеріали 31 заходу державного фінансового контролю. Зокрема, за результатами їх розгляду, розпочато 16 досудових розслідувань та вручено 2 письмові повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.
Крім того, аудитори пред'явили 3 позови до суду щодо відшкодування винними особами втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 225,3 тис. грн.

Загалом, під час юридичного супроводу, фахівці Управління представили інтереси Південного офісу за 7 справами, брали участь у 20 судових засіданнях. Водночас, на виконанні у Державній виконавчій службі України перебувають рішення на суму 749,3 тис. грн, пред'явлених упродовж останніх років.

Таким чином, дії херсонських аудиторів спрямовано на зміцнення фінансово-бюджетної дисципліни, упередження корупційних проявів на об'єктах.

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби
в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон