У Генічеському районі стурбовані різким скороченням чиновників

Про це говорили сьогодні, 30 вересня під час позачергової сесії Генічеської районної ради,- повідомляють журналісти сайту "Новий Візит".

У Генічеському районі суттєво скоротять працівників райдержадміністрації і її структурних підрозділів. До яких наслідків може призвести це рішення, обговорили сьогодні під час сесії.

Спочатку до депутатів звернулася заступник начальника фінансового управління РДА Лілія Боброва, яка назвала питання скорочення надзвичайно важливим. Як зазначила Боброва, люди ще не усвідомлюють до яких наслідків може призвести це розпорядження голови ОДА.

Наразі у фінансовому управлінні працюють 10 спеціалістів. Після скорочення їх залишиться тільки 5! "Я турбуюся не за своє робоче місце. За таких умов і навантаження ми фізично не виконаємо поставленні завдання. Бюджет на наступний рік під ризиком і ми можемо його зірвати", – пояснила фінансист.

Як зазначив голова Генічеської райради Андрій Євстратов, ситуація стосується не тільки районного бюджету, але й бюджетів всіх місцевих рад: "Така оптимізація призведе до параліччю всіх органів місцевого самоврядування і бюджетів району. Потрібно це питання вивчати і нести спільну відповідальність", – зазначив Євстратов.

Його підтримала депутат райради Ірина Попова, яка ще кілька днів тому працювала начальником відділу освіти РДА. Вона назвала скорочення фінуправління, соцуправління та відділу освіти колапсом системи.

Ще більш категоричним був районний депутат Валерій Семенов. Він пояснив, що нова молода влада займається "махновщіной" та прибирає з управління вплив держави: "Такого нема ніде. Але проводиться експеримент в Україні", – зазначив Семенов.

Як буде проходити скорочення пояснив перший заступник голови Генічеської райдержадміністрації Олексії Сищенко. За його словами скорочення торкається не тільки усіх структурних підрозділів, але й апарату.

Під скорочення попали навіть підрозділи, де люди отримують послуги. Це управління соціального захисту населення, сільгоспуправління, ЦНАП, архівний сектор, державний реєстратор, аудитори (колишнє КРУ), служба у справах дітей и т.д. "Це постанова Кабінету міністрів. Ми повинні її виконати. Нам довели скоротити 38 людей, мені важко про це говорити...", – сказав Сищенко.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон