Поетичний автограф від Василя Піддубняка

На минулому тижні у відділі рідкісних і цінних видань відбулася літературна зустріч «Поетичний автограф від Василя Піддубняка».

Василь Піддубняк – непересічна постать на Херсонщині. Він – заслужений журналіст України, лауреат літературної премії імені К.Паустовського, автор поетичних збірок «Пізній листопад» (1997), «Я – храм» (2003), «Храм» (2016). Окремі поезії Василя Григоровича покладені на музику українським автором-виконавцем Віктором Ліфанчуком.

Проте Василь Григорович ніби не зважає на ці звання і творчі здобутки, він залишається безпафосною, щирою, теплою та приємною у спілкуванні людиною. Мабуть, тому наша зустріч проходила у доброзичній невимушеній атмосфері.

Василь Григорович ділився із майбутніми журналістами й філологами власним життєвим досвідом і секретами своєї професії, по-батьківськи давав поради щодо опанування близьких його серцю занять – журналістики та поезії. Студенти вельми жваво обговорювали із гостем питання, що їх цікавили.

Наприкінці зустрічі присутні мали приємну можливість почути поезію Василя Піддубняка у виконанні автора. Херсонщина може пишатися тим, що має такого глибокого, проникливого поета-філософа.

Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олеся Гончара

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон