Херсонські села знову будуть з водою

Часто мешканці сіл Лопатки та Красне Червоноблагодатненського старостинського округу нарікали на те, що з водою бувають проблеми.

Звісно, головна причина — це стан водопровідних труб, які ще жодного разу не міняли звідтоді, коли їх проклали 1961 року. Приміром, у Лопатках уже років з дев'ять вода навіть не капала в частині села і 35 дворів брали воду з колодязів.

— Місцеві мешканці неодноразово зверталися з проханням усунути цю проблему, — розповіла в.о. старости Червоноблагодатненського старостинського округу Світлана Бенедисюк. — Нинішнього року було надано пропозиції до селищної програми, і Горностаївська селищна рада передбачила 80 540 гривень на придбання матеріалів, зокрема водопровідних труб для заміни, щоб поліпшити тиск та якість води. А ось на техніку та виконання робіт кошти не були передбачені. Тож роботи виконує наше комунальне підприємство «Надія» за підтримки небайдужих мешканців, а за технікою довелося звертатися до Благодійного фонду Ігоря Колихаєва.

Як повідомила Світлана Бенедисюк, і надала підтверджуючі світлини, робота вже йде «повним ходом»: матеріали всі закупили, рівчаки підготували, наразі готові вже укладати труби.

Значну підмогу отримали від Благодійного фонду — підприємство «Горностаївський райагрохім» (керівник Юрій Васильєв) надало трактор із баром (так називається пристосування для риття ям) і вже прорили майже кілометр рівчаків.

— Сподіваюся, що люди будуть задоволені, адже проблема, яка не розв'язувалася роками, зніметься до кінця нинішнього року, — підсумувала розповідь Світлана Бенедисюк. – Уже зовсім скоро плануємо запустити систему. Тож від мешканців нашого старостинського округу дякуємо всім, хто долучився до усунення нашої багаторічної проблеми — для нас це справді велика підмога і важлива подія.

Цікавилася Любов РУДЯ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон