Генічеським перевізникам заважають "нелегали"

У Генічеському районі нелегальні перевізники пасажирів заважають працювати легальним.Про це заявляє виконуючий обов'язки начальника управління транспорту Херсонської облдержадміністрації Петро Дементьєв.

«Є певні перешкоди з боку нелегальних перевізників, особливо у Генічеському районі, з якими бореться робоча група... Районній конкурс до КПВВ «Чонгар» виграв районний перевізник, але він не може працювати на маршруті «Генічеськ-Чонгар», тому що йому не дають працювати «нелегали». Було 8 маршрутів, потім він став виконувати 3, а потім один, а тепер зовсім не виконує», – повідомив П.Дементьєв.

Наразі біля КПВВ «Чонгар» дійшло навіть до конфліктів та погроз представникам робочої групи з врегулювання ринку пасажирських автомобільних перевезень з боку нелегальних перевізників.

«Там є два угрупування... Вони почали заважати, штовхати, почали погрожувати тим, що спалять службовий автомобіль, і своїми діями не дали працювати», – повідомив Юрій Гагарінов, головний спеціаліст відділу державного контролю Чорноморського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки.

Як повідомили у ХОДА, за цей рік надійшло та було розглянуто 126 скарг стосовно роботи пасажирського автомобільного транспорту, складено та направлено до суду майже 150 протоколів.

«Робоча група у складі 14 осіб, серед яких представники правоохоронних органів, ДФС, патрульної поліції, Держпраці, наразі працює у Генічеському районі», – зазначив Вадим Чабан, заступник голови Херсонської ОДА.

За словами чиновника, найбільше скупчення нелегальних автомобільних перевізників знаходиться в районі аеропорту, автостанцій, КПВВ «Каланчак» та «Чонгар», залізничного вокзалу.

Наразі розглядається питання щодо встановлення GPS-трекерів на всіх транспортних засобах, що використовуються для обслуговування міжміських і приміських внутрішньообласних автобусних маршрутів загального користування.

За матеріалами "ІРС-Херсон"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон