На Херсонщині "Ротарі клуб єднає Світ"

Напередодні дня міста Херсона з робочим візитом Ротарі клуб «Херсон» відвідав губернатор Дистрикту 2232 Микола Стеблянко з дружиною Ольгою. В Дистрикт 2232 входять всі клуби України та Білорусі.

Обговорили стратегію та тему 2019-20 року «Ротарі Єднає Світ»! Дуже цікавою була розповідь про приїзд в Україну в цьому році Президента Ротарі Інтернешнл Марка Деніела Малоуні (Mark Daniel Маloney), дід якого є українцем.

Ми розповіли про фестиваль «Ротарі – Кавун», який щойно провели на Херсонщині.

А також окремо - про друзів з Гонконгу, які урочисто нагородили дітей – переможців Міжнародного конкурсу «Марка дружби - 2019» в Картинній галереї Гонконгу.

За роки існування Ротарі – клубу «Херсон» нас відвідало багато гостей - ротарійців зі Сполучених Штатів Америки, Канади, Польщі, Швеції, Швейцарії, Великої Британії, Німеччини, Нідерландів, Білорусі, Литви, Бельгії, Угорщини, Туреччини, тощо. Було багато цікавих проектів. А ще більше проектів нас чекає попереду!

Як зазначив президент Ротарі Інтернешнл Марк Деніел Малоуні (Mark Daniel Маloney), важливим є те, що впродовж 2019-20 року, Ротарі проведе серію президентських конференцій у всьому світі, зосереджуючись на відносинах Ротарі з ООН і програмою ООН щодо поступового розвитку, яку підтримують багато сервісних проектів Ротарі.

У 2020 році, ООН відмічатиме 75-ю річницю заснування і її місії сприяння миру. Ротарі було однією з 42 організацій США запрошених консультантами до їхньої делегації на конференції 1945 року в Сан-Франциско, яка передувала заснуванню ООН.

Впродовж десятиліть, Ротарі працювало пліч-о-пліч з ООН з вирішення гуманітарних проблем у всьому світі. Сьогодні, Ротарі має найвищий консультативний статус, який ООН запропонувала недержавним організаціям.

"Ротарі розділяє довготривалі зобов'язання ООН перед здоровішим, більше мирним, і життєздатнішим світом, - сказав Малоуні. - І Ротарі пропонує те, що ніяка інша організація не може дати: існуючу інфраструктуру, яка дозволяє людям з усього світу єднатися в дусі служіння і миру і реалізовувати значимі заходи у напрямку цієї мети".

Андрій ЯЦЕНКО
Президент Ротарі клубу «Херсон»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон