Рибне господарство на Херсонщині будуть розвивати швидкими темпами

На Херсонщині будуть розвивати рибне господарство.Таке рішення було прийняте вчора під час робочої зустрічі керівництва області за участі депутата Верховної Ради України Ігоря Колихаєва на Новокаховському рибзаводі.

Зокрема після зустрічі на підприємстві, народний депутат Ігор Колихаєв сказав: «Сьогодні на власні очі побачив, як на «Новокаховському рибоводному заводі частикових риб» відбувається процес вирощування рослиноїдних риб і коропа в штучних умовах».

Працівники підприємства на очах гостей зібрали «врожай» малька і випустили його у відкриті водойми Херсонщини.

Директор підприємства Ігор Дикуха пояснив особливості та тонкощі стабільної роботи заводу. Вказане підприємство є дуже важливим елементом рибної галузі України для відтворення біоресурсів Дніпра та інших водойм.

До складу нашої невеличкої делегації увійшли міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко та голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв, були і інші посадові особи.

Це дало можливість провести імпровізовану нараду і запланувати невідкладні організаційні заходи, спрямовані на швидку реанімацію галузі, бо вже є схожі підприємства, які призупинили свою діяльність.

«Рибоводство — одна з важливих і перспективних галузей Херсонщини. Я вважаю, що ми маємо створити асоціацію підприємств, об'єднавши зусилля виробників, промисловців та науковців. Найголовніше завдання на сьогодні, це контроль вилову і залучення частини прибутку риболовецьких господарств і організацій до розвитку заводів по вирощуванню того самого малька.

Терміни стислі. Сподіваюсь, що вже за тиждень ми зможемо отримати перші пропозиції і розпочнемо готувати документи на розгляд Верховної Ради України та Кабінету Міністрів. В першу чергу ми повинні зберігати і розвивати вже існуючі можливості нашого краю, бо НАМ ТУТ ЖИТИ!», - наголосив народний депутат України Ігор КОЛИХАЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон