Сонячна традиція у Херсоні

Для учнів закладів загальної середньої освіти вже стало доброю традицією зустрічатися з сонячними дітками, підтримувати їх та їхніх батьків, пропагувати правильне уявлення суспільства про синдром Дауна.

Нещодавно на спортивному майданчику Херсонської гімназії № 6 у рамках Олімпійського тижня відбувся спортивний фестиваль «Кожен Зможе».

Цей захід було заплановано для добродушних, життєрадісних дітей з синдромом Дауна, які дарують оточуючим тепло та позитив, а ще дуже прагнуть до спілкування. Однакове бажання успіху та перемоги об'єднало сонячних дітей та учнів 2-11 класів гімназії № 6 та садочка компенсуючого типу № 37, а змагалися учасники у вікових категоріях від 6 до 18 років.

Організаторами заходу стала Громадська організація «Сонячні діти Херсонщини», а адміністрація гімназії № 6 та студенти факультету фізичного виховання та спорту Херсонського державного університету створили атмосферу свята й провели веселі командні змагання, естафети, ігри та танцювальні флешмоби.

На спортивне свято до гімназії завітали гості: заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Чепіга Світлана, начальних управління освіти Херсонської міської ради Ніконов Юрій, директор Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики Херсонської обласної державної адміністрації Дзюба Наталія, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Херсонської обласної державної адміністрації Кан Юрій.

Колектив гімназії №6 нагороджено подякою за вагомий внесок у розвиток інклюзії на Херсонщині, небайдуже ставлення до дітей з синдромом Дауна та активну учать в організації спортивного фестивалю «Кожен Зможе».

За матеріалами Управління освіти Херсонської міської ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон