У Херсоні діагностику на ВІЛ проведе тестомат

У херсонців уперше з'явилася можливість перевіритися на ВІЛ-інфекцію не в лабораторії, а за допомогою автомата, що гарантує анонімність.

Одна з місцевих доброчинних організацій отримала його і тест-системи за сприяння Глобального фонду та встановила у жіночій консультації міської клінічної лікарні імені Тропіних.

Скористатися безоплатно послугою досить просто: треба лише через смартфон отримати QR-код, зайти на сайт в Інтернеті. І, відповівши на кілька запитань анонімної анкети, дочекатися, коли автомат видасть набір для експрес-тестування. Для його проходження достатньо слини. І за двадцять хвилин матимете точний результат. Якщо він позитивний — тут є й контакти, куди звернутися для консультації та лікування.

«Протягом перших трьох тижнів роботи послугами тестомата скористалися майже сорок херсонців. Жодних проблем під час «спілкування» з технікою у них не виникло», — пояснює завідувачка жіночої консультації Анастасія Рябоконь.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон