Херсонські депутати підтримують місцеву ініціативу

Місцева ініціатива «Про спонукання міського голови міста Херсона до будівництва загальноосвітньої школи №23, спортивного комплексу з басейном та дитячого садочка в 4-А Таврійському мікрорайоні в 2019-2020 роках» стала предметом обговорення на прес-конференції у «Новому дні», яка відбулась 19 серпня цього року.

Участь в ній взяли представники ініціативної групи – Андрій Яценко, голова ГО «Національний конгрес батьків України», директор ТОВ «МЖК м. Херсон»; Михайло Линецький, депутат міської ради, радник міського голови; Римма Цигульська, голова ОСББ «Старт»; Віталій Марюхно – заступник директора Херсонського академічного ліцею ім. О. Мішукова, а також Галина Метела, директор дитячої дитячо-юнацької спортивної школи № 6 та Руслан Рубан, голова бюджетної комісії Херсонської міської ради.

А.Яценко: - «Відсутність школи, дитячого садка і спортивної школи в 4-А Таврійського мікрорайону – це катастрофа для міста. Більше 2000 дітей змушені відвідувати навчальні заклади в інших мікрорайонах міста.

Мешканці Таврійського мікрорайону за підтримки херсонців з інших районів міста спонукали до активної роботи не тільки міського голову, але й чиновників міськвиконкому, депутатів міської ради. Протягом червня, липня та серпня депутатські комісії та виконавчі органи міськради працювали над розглядом цієї ініціативи. Питання виноситься на сесію 22 серпня.

Ми вдячні депутатам, які підтримали нашу ініціативу, особливо мандатній комісії, профільній комісії з освіти, спорту, культури, медицини. Але під час сьогоднішньої робочої групи міськради по підготовці питань чергової сесії депутат Ценкер так голосно кричала, що не потрібно це питання взагалі розглядати на сесії, що її стало шкода. Шкода, що деякі депутати за 5 років так і не прочитали Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» і не зрозуміли, чим депутат повинен займатись».

Р.Рубан: - «Наша постійна комісія з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку також підтримала місцеву ініціативу. Але основні зауваження стосувались строків та термінів будівництва. Відповідно до Бюджетного Кодексу України планувати бюджетні кошти на будівництво потрібно в цьому році, але як і сам початок будівництва цих об'єктів потрібно планувати на 2020 році. Кошти на наступний рік такі є. При тому, що проектом передбачена сума 324 мільйони гривень, місто може розраховувати на підтримку держави. Як показує практика, держава такі освітні та спортивні об'єкти може профінансувати від 50 до 90 відсотків».

М.Линецький: - «На останній сесії міської ради я запропонував виділити кошти на будівництво школи в Таврійському мікрорайоні вже в цьому році. Можливо, мій виступ був дуже емоційний, депутати не підтримали мою пропозицію. Але те, що в Таврійському мікрорайоні не має школи, дитячого садка, ніяких позашкільних закладів – це порушення прав дітей та мешканців міста. Більшість депутатів, незалежно від політичних уподобань, підтримує мешканців міста і розуміє, що школа та спортивна школа в Таврійському конче необхідні»!

Р.Цигульська: - «Я в цьому мікрорайоні мешкаю ще з початку 90-х років. Там була збудована майже на 90% триповерхова школа. Ми думали, що наші діти будуть навчатись в тій школі. Але вже й мої внуки повиростали, а ту школу в 2011-2012 роках розібрали вщент. Ми вимагаємо від міської ради і від міського голови негайного початку будівництва школи. Проекти є, всі умови для цього є. Важливо прийняти управлінське рішення»!

В.Марюхно: - «Я повністю підтримую місцеву ініціативу «Про спонукання міського голови міста Херсона до будівництва загальноосвітньої школи №23, спортивного комплексу з басейном та дитячого садочка в 4-А Таврійському мікрорайоні в 2019-2020 роках». Я проаналізував ситуацію в Україні по будівництву нових шкіл та дитячих садків. Херсон – єдиний обласний центр країни, де не було збудовано жодної нової школи та жодного нового дитячого садка! До нашого ліцею також ходять діти з 4-А Таврійського мікрорайону, які змушені переходити щодня залізничні колії, долати велику відстань».

Г.Метела: - «В дитячо-юнацьків спортивній школі № 6 навчається тільки на плаванні 900 дітей. Всього на всіх секціях – майже 2000 дітей. Наш випускник Юрій Нікітін став Олімпійським чемпіоном зі стрибків на батуті, Єлізавета Мерешко – чемпіонка Паралімпійських ігор з плавання – 4 золотих медалі! Спортсмени нашої школи завоювали на міжнародних змаганнях 67 медалей, з яких 31 – золото!

Ви уявляєте, які талановиті діти і молодь в Херсоні! Але багато з них змушені їхати з нашого міста. Тому, що не має в єдиному обласному центрі країни, в Херсоні жодного комунального басейну, жодного комунального палацу спорту. В цьому році з державного бюджету в різні області України через Міністерство молоді та спорту було розподілено та освоєно більше 400 мільйонів грн. на будівництво басейнів та палаців спорту. Наші сусіди миколаєвці навіть в райцентрі Баштанці побудували новий басейн. В Херсоні ми не змогли цього зробити, бо в нас не готові документи в міськвиконкомі»!

А.Яценко: - «Звертаюсь від імені ініціативної групи до мешканців Таврійського мікрорайону, які хочуть і вимагають будівництво школи, дитячого садка та спорткомплексу з басейном. Приходьте, не дивлячись на робочий день, 22 серпня о 10.00 в міську раду. Разом ми переможемо! Наші діти мають право і будуть навчатись там, де гарантує їм Конституція України!

Школі, спортивному комплексу з басейном, дитячому садку в 4-А Таврійському мікрорайоні бути»!

Влас кор. «Херсонців»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон