На часі - аудит виконання бюджету Херсонщини

В Херсонській ОДА пройшла робоча нарада за участю Голови Держаудитслужби Лідії Гаврилової та Голови Херсонської ОДА Юрія Гусєва щодо проведення державного фінансового аудиту виконання бюджету Херсонської області, який розпочала Держаудитслужба.

«Контроль за коштами місцевих бюджетів є дієвим інструментом для вишукування додаткових надходжень, ефективного використання наявних ресурсів та запорукою дотримання фінансової дисципліни на всіх етапах складання та використання місцевого бюджету» - зауважила Лідія Гаврилова.

Під час аудиту досліджуватимуть питання ефективного і цільового використання коштів медичної та освітньої субвенцій, на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та використання коштів державного фонду регіонального розвитку.

Сьогодні ж відбувся круглий стіл в Херсонській ОДА за участю Лідії Гаврилової, Юрія Гусєва, керівників структурних підрозділів Служби, представників обласної влади та місцевих ОТГ. Зокрема, було обговорено концептуальні засади проведення державного фінансового аудиту місцевих бюджетів.

З вітальним словом до учасників заходу звернулася Голова Держаудитслужби Лідія Гаврилова наголосивши, що денний захід проводиться з метою допомогти представникам огранам місцевого самоврядувння у формуванні розуміння сутності аудиту місцевих бюджетів, принципів його проведення Держаудитслужбою. До речі, такі зустрічі з представниками місцевих громад вже стають традиційними та спрямовані на побудову партнерських відносин.

Розглянуто питання, пов'язані із залученням додаткових надходжень до місцевих скарбниць, використання фінансових ресурсів, майна та земель ОТГ, застосування на практиці норм і вимог чинного законодавства.

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон