У Херсоні вчити українську модно

Хто сказав, що літо – час тільки для відпочинку? Влітку можна активно і цікаво вчитися. Такої думки дотримуються слухачі курсів української мови,що діють за підтримки ГО «Спілка жінок Херсонщини» на території ТРЦ «Фабрика» вже четвертий місяць.

На останньому занятті «учні» мали змогу збагатити свій лексичний запас, добираючи синоніми та антоніми до слів; спробували себе в ролі поетів – і впоралися з цим завданням дуже добре.

А ще – визначали, як назвати мешканців різних міст України. І тепер ми знаємо, що в Києві живе киянин, у Харкові – харків'янин, на Донбасі – донбасівець, на Поділлі – подолянин, в Одесі – одесит, у Сумах – сумчанин тощо.

Дізналися і про те, як граматично правильно робити коханій людині пропозицію руки і серця, у чому різниця слів «горілиць» та «долілиць», чому книгу треба розгортати, кватирку відчиняти, очі розплющувати, а пляшку відкорковувати.

Особливо теплим моментом зустрічі було обговорення красивих «літніх слів», серед яких «осоння», «огрійливий», «мжичка», «калабаня», «равлик», «соломинка», «цмулити» тощо.

Тож із нами дійсно дуже цікаво й корисно проводити час. Можете самі в цьому переконатися, відвідавши наступне заняття в неділю, 11 серпня, о 15:00.

На цьому занятті ми поговоримо про дієслово як частину мову, особливості використання дієслів в офіційно-діловому стилі; редагуватимемо текст під назвою «Тиша»; збагачуватимемо свій словниковий запас, виконуючи різноманітні цікаві вправи.

Спілка жінок Херсонщини

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон