На Херсонщині у земельних реєстраторів роботи вистачає

З початку 2019 року державні кадастрові реєстратори Херсонської області опрацювали 48 389 звернень з питань ведення Державного земельного кадастру.

Найпопулярнішими послугами у сфері земельних відносин залишаються надання витягів з Державного земельного кадастру про земельні ділянки та реєстрація земельних ділянок.

— Станом на 26 липня 2019 року землевпорядники Херсонщини видали 19 613 витягів з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Найбільше — у Каховському (1 838) та Генічеському (1 649) районах, — повідомила «НД» Наталія Гаврилюк, завідувачка сектору взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області.

За цей же період кадастрові реєстратори землевпорядної служби зареєстрували 18 540 земельних ділянок, найбільше — у Білозерському (1 980) та Генічеському (1847) районах.

— Окрім того, видано 4 826 викопіювань з кадастрової карти, до Державного земельного кадастру внесено відомості (зміни до них) щодо 2 644 земельних ділянок, виправлено 2 642 технічні помилки у відомостях ДЗК, допущених не з вини органу, що здійснює його ведення, — додала Наталія Гаврилюк.

Нагадаємо, що органи земельних ресурсів надають свої послуги через центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування. З адресами центрів можна ознайомитися на офіційному сайті Держгеокадастру.

Анатолій НІКОЛАЄВ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон