Про новий досвід говорить директорка Херсонського міського центру зайнятості

Спеціаліст, який першим зустрічає шукача роботи в центрі зайнятості, реєструє персональні дані клієнта, веде первинний прийом,проводить анкетування, співбесіду, вивчає мету звернення, його очікування, наміри та бажання - це кар'єрний радник, який виконує функції реєстратора. Від якості дій реєстратора залежить подальший процес перебування безробітної особи на обліку та оперативне повернення його на ринок праці.

Директорка Херсонського міського центру зайнятості Світлана Ширяєва особисто працювала в ролі кар'єрного радника з шукачами роботи, які зверталися за послугами до міського центру зайнятості.

«Виконання функцій реєстратора для мене не ново, - ділиться досвідом директорка. – На початку своєї кар'єри в службі зайнятості я працювала спеціалістом з працевлаштування. Служба зайнятості постійно вдосконалюється, прагне розвитку. Сьогодення потребує нових підходів в обслуговуванні клієнтів, адже йдеться про максимальну підтримку шукачів роботи, їх конкурентоспроможність на ринку праці».

За словами пані Світлани досвід роботи реєстратором безумовно стане в нагоді, адже є розуміння ситуації «зсередини». «Дуже прикро, що все ж таки, багато людей звертаються не для пошуку роботи, а для отримання довідок для оформлення різного роду допоміг або «постояти на обліку», – коментує керівниця. - Шкода, що деякі клієнти, які при співбесіді виявляють зацікавленість в роботі, в підібраній вакансії, після попередньої домовленості з роботодавцем так на співбесіду і не з'являються».

Попри те є над чим працювати, робота реєстратора дуже відповідальна та вимагає вміння спеціаліста спілкуватися з клієнтами, вислуховувати їх прохання, надавати слушні поради, уникати конфліктів та головне - налаштувати особу на пошук роботи, адже тільки від бажання шукача роботи та його навиків залежить подальше успішне працевлаштування.

Від фаховості та компетентності кар'єрного радника залежить швидкість проведеної роботи. Все це є складовою однієї цілі, успішного працевлаштування безробітного.

Херсонський обласний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон