Херсонщина чекає на гуру сучасної української літератури

Дивовижна новина для херсонських книгоманів! 24-25 липня у Херсоні та Генічеську в рамках «Літературного туру Херсонщиною «Книгомандри»відбудуться зустрічі з відомими українськими письменниками – Ірен Роздобудько та Євгеном Стеблівським!

Ірен Роздобудько (справжнє ім'я – Роздобудько Ірина Віталіївна) називають однією з найуспішніших українських письменниць.

Народилася 3 листопада 1962 року у Донецьку. Закінчила факультет журналістики Київського Національного Університету.

У 1988 році переїхала до Києва.

За свої роки Ірен встигла опанувати багато професій: була коректором журналу, оглядачем у газеті, редактором у журналі, журналісткою. Працювала також офіціанткою в ресторані, шпрехшталмейстером в цирку, cнігуронькою, завідувачем відеосалону у кінотеатрі.

Є автором ілюстрацій до книг Лариси Масенко, Елеонори Соловей, Леся Танюка.

Книги Ірен здобули славу захоплюючих і чуттєвих жіночих романів.

Серед її найпопулярніших творів: «Ґудзик», «Зів'ялі квіти викидають», «Мандрівки без сенсу і моралі», «Зроби це ніжно», «Якби», «ЛСД. Ліцей слухняних дружин», «Тут і тепер», «Ґудзик-2. Десять років потому» та багато інших.

У 2018 році світ побачила нова книга письменниці – «Прилетіла ластівочка», присвячена українському композитору Миколі Леонтовичу.

Ірен була неодноразово відзначена нагородами: лауреат (2000, 2001) та переможець (2005) літературних конкурсів «Коронація слова»; володар спеціальної відзнаки конкурсу «Коронація слова 2011» у номінації «Кіносценарії» за «Садок Вишневий...» (разом із Олесем Саніним); має відзнаку «Золотий письменник України» (2012) та є фіналістом Шевченківської премії у номінації «Література» (2019).

Твори Роздобудько перекладено російською та англійською мовами.

Євген Стеблівський – український письменник, журналіст, волонтер.

Євген народився і провів дитинство в місті Звенигородка.

Після закінчення школи навчався в Одеському політехнічному університеті, отримав диплом інженера.

Нині живе і працює в Одесі.

Під час роботи журналістом Стеблівський опублікував більше 1000 статей в одеських та регіональних газетах. Написав 8 репортажів про війну в Придністров′ї.

Працював в відділі кримінальної інформації, неодноразово виїжджав на виклики та патрулювання разом з прес-службою МВС в Одесі. Літав на гелікоптерах Південного напрямку Прикордонних військ України на острів Зміїний та ходив у морські патрулювання проти турецьких шхун-браконьєрів.

Шість разів був на острові Сахалін, звідки написав низку репортажів про Далекий Схід. Брав участь у спільних військових навчаннях «Sea Breeze» на десантному кораблі ВМС США «Трентон», як журналіст.

Твори письменника відносять до гостросюжетних історичних романів та романів про сучасну війну.

Найвідомішими творами Євгена є: трилогія «Звенигора. Шабля на комісара», «Кіборги. Сага про воїнів», «Генерал. Пророцтво Юрка Тютюнника» та романи «Дорогою до схід сонця», «Завтра може не бути».

Зустрічі з письменниками відбудуться:

у місті Херсоні: 24 липня о 17:00 у Херсонській обласній бібліотеці для юнацтва імені Бориса Лавреньова (просп. Святих Кирила та Мефодія, 14-А);

у місті Генічеськ: 25 липня о 10:00 у Генічеській мистецькій школі (просп. Миру, 47).

Не прогавте нагоду поспілкуватися з відомими українськими письменниками!

Вхід вільний.

Олександра РОЖКОВАН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон