Квітковий оазис на Херсонщині

Квітковий оазис посеред степу Херсонщини. Так називають фермерське господарство «Шафран Любимівський», яке спеціалізується на вирощенні тюльпанів, шафрану, спаржі. Зараз тут розквітли королівські лілії.

Доглядає за цією красою фермер Олег Демченко. Понад 15 років він займався вирощуванням овочів.

Як одного дня зрозумів, що хоче займатися чимось красивим і корисним й без застосування хімії.

Тому перейшов до нішових культур зараз випробовує, як голландська лілія ростиме на херсонській землі.

«Коли нам привезли посадковий матеріал з Голландії, ящики деякі розсипалися. Ми навіть не знали де який колір. Етикетки були на ящиках, але який сорт ми не знали. Висадили, протестували, тепер знаємо коли лілія зацвіте та якою буде на вигляд», - розповідає Олег Демченко.

Помилуватися цією красою вже приїжджають туристи з усієї України: «В жарких степях вдруг такой оазис. Единственный, наверное вот на наших жарких территориях. Поэтому вот специально приехали полюбоваться, насладиться, зарядится красотой», - ділиться враженнями туристка Олена Решетняк.

«Ці жовті лілії, то серце, душа. Якщо людина буде їх просто мати в руках, то буде здорова нервова система. А якщо буде любуватися щодня, то буде і багатство у людини», - вважає Володимир Лопачук.

«Дуже чудовий аромат іде від цих лілій. Його не з чим не сплутаєш. Дуже прекрасна квітка і дуже гарно,коли у степу України така краса росте посеред поля», - додає Віта Кряжевська.

На Херсонщині вже склалася певна традиція – щороку на весні приїжджати до села Любимівка на тюльпановий фестиваль.

А від цього року започаткують вже літній – «Квітуча лілія». Тому не гайте часу, вирушайте у подорож до фермерського господарства «Шафран Любимівський».

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон